Domagoj Nikolac i Željko Burić Potpisivanje ugovora

Započela izgradnja plaže na Brodarici

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je Ugovor o početku radova na uređenju plaže u Brodarici s predstavnikom izvođača radova tvrtke Inovator d.o.o.

 

Od početka imamo velike planove za plažu u Brodarici i današnjim potpisivanjem ugovora, nakon 20 godina, započinjemo s uređenjem ovog omiljenog kupališta brojnih turista, a posebice naših Šibenčana. Plaža će u novom ruhu zasjati do početka iduće sezone te sam uvjeren kako će postati novo okupljalište svih naših sugrađana. Bit će to atraktivna plaža za sve generacije, od najmlađih do najstarijih, s brojnim sadržajima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić dodavši kako će uređenjem plaže i izgradnjom sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama taj dio grada dobiti novi turistički potencijal.

 

Radovi na uređenju plaže počinju u ponedjeljak. Uredit će se prostor kupališta, parkiralište, turističko-ugostiteljski objekt, zeleni pojas i šetnica, pontoni, sportski sadržaji, urbana oprema te postaviti nove komunalne instalacije“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora Domagoj Nikolac, predstavnik tvrtke Inovator d.o.o.

 

 

Vrijednost projekta iznosi 11 milijuna kuna, a važnost projekta prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje ga je podržalo s milijun kuna.

 

Plaža u Brodarici tematski je podijeljena na tri djela; istočni dio kupališta, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, u središnjem dijelu, najatraktivnijem za djecu mlađe dobi, uredit će se dječje igralište. Zapadni dio kupališta završava „puntom“ na kojoj će biti smješteni sadržaji namijenjeni mladima i onima željnim adrenalinske zabave.

 

Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom s prilagođenim sunčalištima za te osobe. Na kupalištu će se postaviti tuševi i prostori za presvlačenje. U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica s pratećim sadržajima, te urbana oprema (klupe i sl).

Na istočnoj strani plaže izgradit će se zgrada polivalentne turističko-ugostiteljske namjene u koju će se smjestiti sve što je kupačima potrebno.

 

Uz centralni dio plaže bit će smješteni sanitarni čvor, tuševi i svlačionice primjereni i osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.

Prema zapadnom dijelu plaže, prije „punte“, uz parkiralište, smješteni su sportski sadržaji: košarkaško i odbojkaško igralište, te sportsko vježbalište sa spravama za vježbanje. Između vježbališta i sportskih terena smještena su dva tuša i prostor za presvlačenje. U tom djelu kupališta, koji sportskim sadržajima potencira nešto dinamičniji pristup kupanju,  postavit će se fiksni i plutajući mulići. Na samoj punti, orijentirana na zapad, prema Solarisu, uredit će se atraktivna, terasasta sunčališta.